Veelgestelde vragen over bewindvoering

Is bewindvoering geschikt voor mij ?
Kom je er zelf niet meer uit? Zie je de stapel facturen alleen maar groter worden? Besef je dat je hulp nodig hebt en durf je de controle over te geven aan een professional? Dan is bewindvoering zeker geschikt voor jou.

Hoe lang duurt bewindvoering?
Bewindvoering wordt aangevraagd voor onbepaalde tijd. Wanneer je weer in stabiel vaarwater zit en je verwacht de financiën zelf te kunnen regelen, kunnen we de kantonrechter vragen het bewind te laten vervallen. 

Mag ik de kinderbijslag houden?
We gebruiken kinderbijslag nooit voor het aflossen van de schulden. Alleen in uitzonderlijke gevallen -bijvoorbeeld wanneer afsluiting dreigt- gebruiken we een deel voor de betaling van vaste lasten. In alle andere gevallen storten we het bedrag in zijn geheel door naar jouw leefrekening. 

Hoeveel leefgeld krijg ik?
Een alleenstaande krijgt maximaal € 50,- per week. Mits het budget het toelaat. Wanneer er geen budget is, kan het voorkomen dat je tijdelijk minder dan € 50,- ontvangt. Goed te weten: wij schieten nooit geld voor en lenen ook niet uit. 

Krijg ik één aanspreekpunt?
Ja. Voor inhoudelijke vragen kun je altijd terecht bij jouw eigen contactpersoon. Alleen wanneer deze persoon er door ziekte of verlof niet is, nemen andere collega's jouw vraag in behandeling. 

Mag ik zzp-er worden?
Bewindvoering en ondernemen is geen goede combinatie. Een ondernemer is namelijk gebonden aan veel administratieve en financiele verplichtingen en deze worden niet standaard door de bewindvoerder overgenomen. Wil je toch zzp'er worden? Raadpleeg jouw contactpersoon bij Des!

Krijg ik extra geld voor huisdieren?
We begrijpen dat een huisdier belangrijk voor je kan zijn, maar we weten ook dat een dier -zeker als het ziek wordt- flinke kosten met zich mee kan brengen. Deze kosten zul je moeten betalen van jouw leefgeld. Alleen wanneer het budget het toelaat, kun je op een extraatje rekenen.

Verlang je naar een stabiele financiƫle situatie?

Bel of mail ons gerust. Onze bewindvoerders staan voor je klaar.