Wil jij bewindvoering aanvragen voor jezelf of een ander?

Als het niet meer lukt om je financiën op orde te krijgen, kun je bewindvoering aanvragen. Dat betekent dat iemand anders, zoals een familielid, kennis of een professionele bewindvoerder zoals Des, je geldzaken beheert. Ben jij 18 jaar of ouder en heb je geen overzicht meer? Of loopt een familielid financieel vast? Des Bewindvoering staat voor je klaar.

Bewindvoering aanvragen in een paar simpele stappen

Waarom bewindvoering aanvragen? 

Soms zie je op financieel vlak geen uitweg meer. Misschien worstel je met hoge schulden - of krijg je de vaste lasten niet meer betaald. Hoe dan ook ben je het overzicht kwijt. Is dit voor jou een herkenbare situatie? Dan is bewindvoering aanvragen een goede oplossing om je leven weer op de rit te krijgen. 

Een professionele bewindvoerder, kennis of familielid kan in dat geval de geldzaken voor je uit handen nemen. De rechter controleert of dit op de juiste manier gebeurt. Heb jij je geldzaken niet meer onder controle? Vraag in een paar stappen professionele bewindvoering aan. Onze betrokken bewindvoerders staan voor je klaar. 

Wanneer vraag je bewindvoering aan?

Dat doe je wanneer schulden zo hoog zijn opgelopen dat ze met jouw inkomen niet meer binnen drie jaar terug te betalen zijn. Dit noemen we problematische schulden. Maar je kunt ook bewindvoering aanvragen wanneer je geen overzicht meer hebt in jouw financiële situatie, psychische problemen hebt, langdurig ziek of verslaafd bent en daardoor in de problemen dreigt te komen.

Bewindvoering aanvragen: zo doe je dat

Wil je bewindvoering aanvragen bij een professionele bewindvoerder? Bij Des Bewindvoering ziet de aanvraag er als volgt uit: 

1. Vraag een gesprek aan via onze website
De eerste stap naar een stabiele financiële situatie begint op onze website. Daar vind je een formulier om een eerste gesprek aan te vragen. Na je aanvraag neemt een van onze bewindvoerders zo snel mogelijk contact met je op. Kom je er niet uit? Dan mag je ons altijd bellen of mailen.

2. Een vrijblijvend intakegesprek bij jou thuis
Om jou beter te leren kennen en de situatie goed in te schatten, komen wij bij je langs. Tijdens dit eerste gesprek wordt duidelijk of je bewindvoering nodig hebt en of wij je kunnen helpen. Is dit het geval? Dan vullen we samen het aanvraagformulier in, dat jij vervolgens ondertekent. Wij sturen het formulier daarna naar de rechtbank. 

3. De kantonrechter doet uitspraak
We wachten op de beschikking van de rechter. Hierin staat alle noodzakelijke informatie om aan de slag te gaan. Het kan zijn dat de rechter een zitting plant als er vragen zijn. Hier moet jij in dat geval ook bij aanwezig zijn.

4. Aan de slag met bewindvoering
Als de beschikking binnen is, kunnen we samen aan de slag. Jouw bewindvoerder blijft je steunen zolang dat nodig is. Tijdens deze periode kunnen en mogen wij op financieel vlak alles voor je regelen. Dat geeft rust!

Bewindvoering aanvragen bij Des Bewindvoering

Bij Des Bewindvoering hechten we grote waarde aan goede communicatie en duidelijkheid. We vertellen je dus altijd waar het op staat. Op deze manier weet iedereen (jij, jouw schuldeisers en wij zelf) precies waar hij of zij aan toe is.

Het team van Des Bewindvoering bestaat uit acht professionals die samen meer dan 400 cliënten bijstaan. Kom je er zelf niet meer uit? Met Des Bewindvoering krijg je jouw financiën weer op orde.

Hier helpt Des Bewindvoering je bij:

  • Bescherming tegen je omgeving
  • Het opkomen voor en beschermen van je belangen
  • Een rustige financiële situatie creëren
  • Je op weg helpen naar een toekomst zonder schulden
  • Begeleiding naar financiële onafhankelijkheid

Behoefte aan een rustige financiële situatie? Zet vandaag de eerste stap naar een schuldenvrije toekomst. Maak vrijblijvend een afspraak met Des Bewindvoering. Samen krijgen we weer grip op jouw geldzaken.

maak een afspraak
Verlang je naar een stabiele financiële situatie?

Bel of mail ons gerust. Onze bewindvoerders staan voor je klaar.