Huurschuld bij Des Bewindvoering

Huurschuld is een term die niemand graag hoort, maar wat betekent het precies? Hoe ontstaat een huurschuld en wat zijn de gevolgen ervan? En belangrijker nog, wat kun je doen om een huurschuld te voorkomen of aan te pakken? Deze vragen kunnen opkomen wanneer je geconfronteerd wordt met het concept van huurschuld. In dit artikel helpen we je verder. 

Wat is huurschuld?

Wanneer je een woning huurt, ben je verplicht elke maand huur te betalen. Betaal je deze huur niet of regelmatig te laat, dan kan er een huurschuld ontstaan. Bij een kleine huurachterstand stuurt jouw woningcorporatie je een herinnering middels een aanmaning. Betaal je deze niet en laat je de achterstand oplopen? Dan zal de woningcorporatie verdere stappen ondernemen. Huurschulden komen helaas vaak voor en kunnen behoorlijke gevolgen hebben. Herken je jezelf hierin? Trek dan direct aan de bel!

Uitleg over vroegsignalering en ontruimingsvonnis bij huurschuld

Wanneer je de aanmaning niet betaalt, zal de woningcorporatie bij de gemeente aankloppen. Dit noemen we vroegsignalering. De gemeente zal dit signaal oppakken en jou als huurder uitnodigen voor een gesprek. Door gebruik te maken van dit gesprek kun je samen met een hulpverlener jouw financiële problemen in kaart brengen en de nodige hulp inschakelen. Het gesprek is aan te raden, maar niet verplicht. Wanneer de huurschuld oploopt tot drie maanden kan de woningcorporatie via de deurwaarder een rechter inschakelen voor een ontruimingsvonnis. Zo’n vonnis zorgt ervoor dat de corporatie jou het huis uit kan zetten.

Hulp bij huurachterstand

Gelukkig gebeurt het in Nederland niet vaak dat iemand zijn huis wordt uitgezet. Er zijn veel instanties die jou helpen de boel weer op orde te krijgen. Des Bewindvoering is zo’n instantie. Wanneer je ons inschakelt, zetten wij jou financiën op een rij en nemen we contact op met de woningcorporatie. Het is ons tot nu toe altijd gelukt om tot een oplossing te komen. In sommige situaties hebben we een betalingsregeling kunnen afspreken, maar er zijn ook mensen met huurschulden die naar een goedkopere woning zijn verhuisd. Weet dat we ook voor jou klaarstaan om jouw financiële problemen op te lossen!

Geef jij de bewindvoering bij huurachterstand liever uit handen? Schakel Des Bewindvoering in. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. 

Adviesgesprek aanvragen
Professionele bewindvoering bij dementie?

Des Bewindvoering vertelt je er alles over in een vrijblijvend adviesgesprek.