Bewindvoerder kiezen: tips en advies

Het kiezen van een bewindvoerder is een belangrijke beslissing. Zeker omdat je in financieel moeilijke en stressvolle tijden voor deze keuze komt te staan. Juist dan is het cruciaal om de juiste bewindvoerder te kiezen. Maar hoe kies je een bewindvoerder? Wij vertellen je waar je op moet letten.

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is nodig wanneer je niet in staat bent om alle financiële zaken zelf te beheren. Dit kan bijvoorbeeld komen door lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, een verstandelijke beperking, verslavingsproblemen of ouderdom.

Een bewindvoerder neemt de verantwoordelijkheid voor het beheren van je financiën. Een bewindvoerder moet zich aan allerlei strikte wettelijke richtlijnen houden. Het doel van een bewindvoerder is om je financiële problemen op te lossen en je belangen en vermogen te beschermen en beheren.

4 tips bij het kiezen van een bewindvoerder

1. Bespreek de werkwijze

Bij het kiezen van een bewindvoerder is het belangrijk om te weten hoe de bewindvoerder te werk gaat. Des Bewindvoering gaat, voordat we met onze hulpverlening starten, eerst met je in gesprek. Dit doen we altijd op een plek waar jij je prettig voelt. We bespreken jouw situatie en nemen onze werkwijze met jou door. Voelt het van beide kanten goed? Dan gaan we de samenwerking aan. 

2. Kies een bewindvoerder in de buurt

Een bewindvoerder zal een persoonlijk intakegesprek met jou voeren. Daarbij gaan jij en de bewindvoerder ook naar de lokale rechtbank als de bewindvoering is aangevraagd bij de rechter. Wel zo handig als de bewindvoerder uit de buurt komt.

3. Zoek een ervaren en betrouwbare bewindvoerder

Een bewindvoerder neemt beslissingen over jouw uitgaven. Bij het kiezen van een bewindvoerder is het dus belangrijk om een bewindvoerder te vinden bij wie je een goed gevoel hebt. Elke bewindvoerder houdt zich aan strikte richtlijnen, maar heeft wel een eigen manier van werken.

Des Bewindvoering hecht veel waarde aan communicatie en duidelijkheid. Dit betekent dat we altijd eerlijk en helder met je communiceren, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

4. Controleer de tarieven

Bewindvoering brengt kosten met zich mee. De tarieven van een bewindvoerder zijn in de basis vastgesteld door de overheid. Controleer bij het kiezen van een bewindvoerder of de tarieven duidelijk benoemd worden. Bij Des Bewindvoering zijn we transparant over onze tarieven, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Kies voor Des Bewindvoering. Onze ervaren bewindvoerders staan klaar om je te helpen jouw financiële zaken weer op orde te krijgen.

Maak een afspraak
Verlang je naar een stabiele financiële situatie?

Bel of mail ons gerust. Onze bewindvoerders staan voor je klaar.