Wat is beschermingsbewind?

Lukt het je vanwege lichamelijke of psychische klachten niet meer om jouw geldzaken op orde te krijgen en te houden? Dan is bewindvoering mogelijk de oplossing. De rechter benoemt in die situatie een bewindvoerder die je naar een gezonde financiële situatie helpt door jouw administratie en financiën te beheren.

Bewindvoering kent twee invalshoeken: die van beschermingsbewind en die van WSNP bewind. Het verschil? Een beschermingsbewindvoerder komt op voor jouw financiën en neemt deze dan ook helemaal over. Een WSNP bewindvoerder -WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen- is een schuldhulpverlener die opkomt voor de schuldeisers, deze persoon is dus niet verantwoordelijk voor jouw financiën.

Uitleg over beschermingsbewind

Het doel van beschermingsbewind is het op orde krijgen van jouw financiën en je te beschermen tegen misbruik of onkunde van een ander. Je maakt aanspraak op beschermingsbewind wanneer er sprake is van problematische schulden of in een situatie waarin je -tijdelijk- vanwege lichamelijke of psychische problemen niet in staat bent zelf jouw financiën gezond te houden.

Beschermingsbewind Alkmaar

Over het algemeen is bewindvoering niet iets waar je naar uitkijkt. Iemand anders neemt immers alle financiële beslissingen voor je. Het is daarom handig om iemand te zoeken die je vertrouwt. Dit kan iemand uit jouw privéomgeving, maar ook een professional zijn. Houd vooral voor ogen dat jouw bewindvoerder er is om jouw geldzaken weer op orde te krijgen! Zoek je een betrouwbare professional voor jouw beschermingsbewind in de buurt van Alkmaar? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Vraag eenvoudig beschermingsbewind aan bij Des Bewindvoering

Het team van Des Bewindvoering bestaat uit vier professionals die samen meer dan 300 cliënten bijstaan. Heb jij ook behoefte aan onze expertise? Vraag dan direct een gesprek aan via deze website. Na ontvangst van jouw aanvraag nemen we binnen enkele dagen contact met je op en plannen we een afspraak bij jou thuis in om de situatie door te spreken. Wil je naar aanleiding van dit gesprek met ons in zee? Dan vullen we samen het aanvraagformulier in dat we daarna naar de rechtbank sturen. Na akkoord van de rechter gaan we aan de slag om jouw situatie zo snel mogelijk weer op orde te krijgen. Je kunt op ons rekenen!

Vraag een gesprek aan